Diverse werken die wel onderdeel van een project waren, maar op deze website niet aan de orde komen. Ik wil ze wel graag tonen, zonder enige samenhang.

 

De Canal Parade (2003) Een paar keer had ik die Gay Pride zoals het was gaan heten, in Amsterdam zien langsvaren en besloot iets te gaan doen. Ik vond het idee fantastisch, vol mogelijkheden. Maar de boten leken zo op elkaar, vooral hossende mensen op dreunende house. Vrij stereotype. Slechts enkelen maakten er echt wat van qua aankleding en choreografie, meestal bleef het bij een ballonnenrand om de boot. Dat kan anders dacht ik. Het zou een kleinere subtiele, stijlvolle boot worden met he/ho/bi mensen erop. Wel in het thema blijven, maar doe iets origineels. Ik zag het als performance. Er staan wel pakweg 100.000 mensen langs de kant!

 

Achteraf bezien is dit mijn allereerste kunstproject / performance. In die tijd was ik nog volop actief als kledingontwerper (2000-2008). Voor Reinier en mij was het ook onze eerste samenwerking in de kunsten. Hij meer de organisatorische kant, ik het creatieve.

 

Voor een vriendenprijs konden we op de roeivereniging een geschikt tuindersvlet huren. Toen begon het invullen. Wie vragen we? Wat doen die mensen op de boot, je moet iets laten zien. Via via kwamen we in contact met Sergio, choreograaf en voormalig danser bij het Braziliaans Nationaal Ballet. Ik zorgde voor de aankleding. Mijn thema werd olievlek/zeepsopkleuren. Daarin ben ik materialen gaan verzamelen, kostuums gaan maken. Gaan kletsen met mensen. Ontwerper Osiris Hartman sponsorde de mooie belettering op de boot. Bloemkunstenaar Menno Kroon sponsorde met een waanzinnige halve cirkel van paarsblauwe distels op de boeg van de boot. Eronder vandaan toverde de bellenblaasmachine bellen over de boot. Van brug tot brug hadden we een korte choreografie.

 

 

                

 

 

Project "Link 1" (2005) samen met schilder Alma Hermans in de Orangerie in het Amsterdamse Amstelpark. Ons doel was een synergie tussen draagbare- en schilderkunst. Het centrale werk, een metershoog doek dat van plafond tot ver over de grond doorliep was een gezamenlijk werk. Ik leverde delen verhard textiel (zijdemetaal); Alma integreerde dat in en driemensionaal schilderij. Een eyecatcher!

Alma begon te schilderen op verhard, door mij geprepareerd textiel; als reactie beschilderde en verharde ik een door mij gemaakte blauwe zijden jas. Een fascinerende, onderzoekende manier van werken. Het idee was (Link 1) er een serie projecten van te maken op diverse locaties. Helaas bleek samenwerken lastiger dan gedacht. 

De huur werd gesponsord door ArtVisie.

 

 

 

 

 

Wordt aan gewerkt...even geduld aub.