Orangerie ROOD (2008), binnen en buiten de Orangerie in het Amstelpark te Amsterdam. Draagbare kunst van plastic zakken, wegwerpmateriaal. Mode? Zo vergankelijk. Een knipoog.

Ik haalde diverse kunstenaars bij mijn project. Zo deden P.T. Alesigfashion (Personal Touch Models) en 5th Avenue de choreografie/organisatie van de show, die Boris van der Lek op tenorsax live begeleidde. Chapeaulien.nl maakte de hoeden/petten. Ondersteuning: Dirk van den Broek, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Zuider-Amstel.

Video show: https://www.youtube.com/watch?v=MJ0LtiAsnJk

 

Kunstomhetlijf (2008), show/competitie in de Rijp. Hier deed ik mee in het thema 'recycling' met mijn waterzakjesproject, in combinatie met een presentatiestand in de 'wandelgangen'. Mijn modellen, half Afrikaans, half Surinaams, maakten zelf de choreografie, zodat zij die krachtiger konden showen. Een show met een verhaal. In mijn stand toonde ik mijn kersverse mini-doc 'Water=Life', waarin ik het hele traject van de waterzakjes in West-Afrika liet zien: van productie, vervoer, verkoop, consumptie, weggooien op straat, oprapen, wassen en drogen en de creaties ervan, tot beelden van watergebruik en samenwerking met Afrikaanse kunstenaars over het thema.

Video show: https://www.youtube.com/watch?v=G80Ydu82ESk

 

        

foto ROOD: Maartje Pronk / foto waterzakjesshow: Rico d'Rozario