Transparantie (2009), Glazen Huis, Amstelpark Amsterdam. Uitgangspunt was de transparante lokatie midden het park. Het was een duo expo met kunstschilder Anita de Harde. Ik deed de organisatie erbij en zorgde ervoor dat deze expo / manifestatie drie weken lang bruisde van de activiteiten. Kunst, muziek, performance en video werden geïntegreerd tot een totaalervaring. Een plek waar mensen graag nog eens terugkwamen. Ieder weekend was er live muziek, dat voor nieuw publiek zorgde. Ik zette video in voor op monitors te volgen interview met beide kunstenaars, alsook mijn video-installatie: 'November'. 

 

      

 

Mijn werk maakte ik speciaal voor deze ruimte midden het herfstige Amstelpark. Plan was de natuur naar binnen te halen. Van zijdemetaal organza (een transparante zijden stof waardoorheen dunne metalen draden zijn geweven) wilde ik boomschorsstructuur maken. Met een natuurlijke verharder ben ik dat gaan doen. Eerst werden het meerminnen, toen vrouwentorso silhouetten. Later ging ik de lappen verharde zijdemetaal in repen scheuren en werden het abstracte textielsculpturen op metalen sokkel. Een avontuur! 

 

        I

 

De achterruimte heeft geen daglicht; een ideale plek voor videoprojectie! Via beamer toonde ik op de gehele achterwand mijn allereerste autonome video-installatie: 'November'. Ervoor, op de grond, een dikke laag geurend herfstblad uit het park. Zie video: 

https://www.youtube.com/watch?v=qMbytmujYF0

 

Een van de activiteiten die we elk weekend hadden was een performance van vj Spinsekt in een door mij ontworpen kostuum. Op de herfstbladeren:

https://www.youtube.com/watch?v=SMFx-XjEShI

 

              

 

Er was Marokaanse feestmuziek, een cellist (van het Concertgebouworkest!) speelde suites van Bach, de kunstenaarsband Supercity kwam spelen; er gebeurde zoveel; steeds nieuw publiek! En daarnaast de terugkerende mensen. Soms waren we iemand kwijt, hee zou die of die er nog zijn; die bleek dan voor de zoveelste keer in de achterruimte naar de video te zitten kijken! De rustgevende muziek van Martin Weber-Caspers droeg daar zeker aan bij.

 

        

 

        

 

Ondersteund door Stadsdeel Zuider-Amstel.